fortum-suomiareena-blog14.7.2017

Aktiiviset asiakkaat ovat yksi energiasektorin muutokseen vaikuttavista neljästä megatrendistä. Seuraatko aktiivisesti oman kotisi energiankulutusta? Entä jos kotisi olisikin älykäs ja päättäisi energiankäytöstä puolestasi?

Koko viikon jatkunut älykoti-ideointi huipentui tänään. Älykotimme pyykkinaru täyttyi viikon kuluessa erilaisista energiaan, asumiseen, kiertotalouteen ja sähköiseen liikenteeseen liittyvistä ideoista. Älykkäiden ratkaisujen hyödyntäminen vanhusten asumisessa nousi teemana esille useissa keskusteluissa. Myös aurinkoenergian varastoiminen ja omavarainen energiantuotanto kiinnostivat kovasti.

Keskustelimme päivän aikana myös kaukolämmöstä. Tiesitkö, että kaukolämpö on Suomen yleisin lämmitysmuoto? Kaukolämpö onkin olennainen osa hyvin toimivaa lämpömarkkinaa.

Sähköinen liikenne on keskeinen osa älykkäitä kaupunkiratkaisuja, ja sähköautojen suosio on kasvamassa myös Suomessa. Älykodillamme järjestettiin tänään SuomiAreena-viikon huipennukseksi sähköautokeskustelu, johon osallistuivat Fortum Charge & Driven Rami Syväri sekä Sonja Heikkilä OP:lta ja Timo Nikkari BMW:ltä. Keskustelu keräsi paikan päällä olevien ihmisten lisäksi katsojia myös Twitterin live-lähetyksen kautta.

Fortum on mukana Puhdas päätös -kampanjassa, joka haastaa päättäjät tekemään aikailematta päätöksiä siitä, miten puhtaan liikenteen kehitystä vauhditetaan. Lue lisää ja jaa avoin kirje osoitteessa puhdaspäätös.fi. Kannattaa lukea myös Arto Rädyn tiistainen blogikirjoitus aiheesta.

sahkoautokeskustelu

Vasemmalta: Rami Syväri, Sonja Heikkilä, Timo Nikkari. Moderaattorina Johanna Järvinen Milttonilta.

Takana on hieno ja energinen viikko Porissa. Fortumin SuomiAreena-tiimin puolesta kiitos kaikille älykotimme vieraille! Ja jos älykoti jäi tällä viikolla näkemättä niin ei hätää. Suunta vain kohti Mikkelin asuntomessuja ja Fortumin älykotia!

 

purku

Kaunis SuomiAreena-terassimme purettiin tänään, mutta materiaalit jatkavat tietysti matkaansa uusiin käyttökohteisiin.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s