Kiertotaloutta ja kavioiden kopsetta

fortum-suomiareena-blog13.7.2017

Resurssitehokkuudessa on vielä paljon tekemistä. Tiesitkö, että peräti 90 % tuotannon raaka-aineista päätyy jätteeksi? Fortumilla kiertotalous tarkoittaa sitä, että mahdollisimman suuri osa materiaalista saadaan kiertoon. Kun yhden jätteestä syntyy toisen raaka-ainetta, eliminoidaan jätteen synty ja vähennetään neitseellisten raaka-aineiden tarvetta. Turvalliseen ja laadukkaaseen kiertotalouteen kuuluu vaarallisen jätteen erottelu kierrätyksestä. Kiertotalous on kestävän kehityksen ehto!

Kiertotalous oli älykotialueemme torstain teemana. Kiertotalous on yksi niistä asioista, joita jokainen SuomiAreena-vieras on selvästikin pitänyt tärkeänä. Niin nuoret kuin vanhatkin kokevat voivansa tehdä jotakin konkreettista kiertotalouden edistämiseksi. Erityisesti muovinkierrätys on herättänyt keskustelua koko viikon ajan.

Porissa kuultiin tänään myös kavioiden tai ainakin lenkkareiden kopsetta. Fortum HorsePower oli mukana SuomiAreenalla kertomassa hevosharrastajille helposta ja ympäristöystävällisestä ratkaisusta tallien kuivike- ja lantahuoltoon. HorsePower on erinomainen esimerkki paikallisesta kiertotaloudesta, joka perustuu materiaalien kiertoon ja syntyvän jätteen hyödyntämiseen ja vähentämiseen.

Fortumin keppihepparata saavutti suosiota. Kepparimme Ellu, Tarkka, Vauhti ja Liekki olivat eilisen terveystarkastuksen jälkeen erinomaisessa kisakunnossa. Eri ikäiset kepparien ystävät pitivätkin hepat energisinä koko päivän ajan. Nelikko nautti SuomiAreena-päivästään sen verran paljon, että päättivät jäädä vielä huomiseksikin.

Huomenna onkin SuomiAreena-viikon viimeinen päivä. Kepparien lisäksi luvassa myös muunlaisia hevosvoimia sähköautokeskustelun vallatessa terassimme 14.7. klo 13.30.

Tervetuloa seuraamaan keskustelua SuomiAreena-alueellamme Porissa tai Twitterin livelähetyksessä tilillämme @Fortum_Oyj!

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s