Digitalisaation ja dialogin keskiviikko

fortum-suomiareena-blog12.7.2017

Aurinkotaloudessa myös perinteinen kuluttajarajapinta muuttuu. Yksi energiasektorin muutokseen vaikuttavista neljästä megatrendistä on uudet teknologiat ja digitalisaatio. Digitalisaatio mahdollistaa kuluttajille tarjotut palvelut uudessa mittakaavassa. Digitalisaation nopea kehitys mahdollistaa myös voimalaitosten käyttö- ja kunnossapidon toimintatapojen kehittämisen.

Keskiviikkona Fortumin SuomiAreena-älykodilla puhuttiin digitalisaatiosta. Virtuaalivierailut jatkuivat Porissa digtalisaatioteeman mukaisesti tänäänkin. Imatralla ja Espoossa vierailivat monen ikäiset SuomiAreena-vieraat. Uutena keksintönä oli toteamus, että virtuaalilasit toimivat hyvin esimerkiksi korkeanpaikankammon hoitamiseen. Aurinkoinen sää nosti puheenaiheeksi myös aurinkopaneelit. Voisiko aurinkopaneeleilla lämmittää uima-altaan veden? Miksikäs ei!

Aamuun mahtui myös jalkapallokikkailua, kun oli Fortumin torivarttivuoro MTV-lavalla. Fortum Tutor -ohjelmaan osallistuvat porilaiset joukkueet FC Jazz ja Musan Salama tutoreineen toivat lavalle joukon taitavia junioreitaan yhdessä jalkapallotubettaja IlariPron kanssa.

Fortumin kesätyöntekijä Peter Leander oli SuomiAreenalla maanantaista keskiviikkoon kertomassa Smart Living -ratkaisuistamme. Kyselimme Peteriltä hieman tunnelmia SuomiAreena-kokemuksen päätteeksi.

“Tosi kiva, että pääsee näyttämään taitonsa ja esittelemään Fortumin tuotteita”, Peter totesi edelleen yhtä energisenä kuin maanantaiaamunakin. “SuomiAreena-vieraat ovat suhtautuneet tosi positiivisesti älykotiin. Heiltä on myös tullut paljon hyviä ideoita ja ajatuksia.”

Dialogi ja villisti laukkaavat ideat ovatkin SuomiAreenan parasta antia! Huomenna Fortumin älykodin pihalla laukkaavat muutkin kuin ideat. Kuuletko jo kavioiden kopseen?

Kuvat: vasemmalla Peter Leander Fortumin älykontilla, oikealla FC Jazzin ja Musan Salaman jalkapalloilijat lähdössä MTV-lavalle IlariPron ja Fortum Tutoreiden kanssa

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s