SuomiAreena-viikon energinen avaus

fortum-suomiareena-blog10.7.2017
SuomiAreena-viikkomme käynnistyi aurinkoisissa ja tuulisissa tunnelmissa.

Hiilidioksidipäästöttömän energiantuotannon lisääminen on yksi tärkeimmistä keinoista hidastaa ilmastonmuutosta. Uusiutuvilla energianlähteillä on siinä merkittävä rooli. Tiesitkö, että vastaanotamme maapallolla auringosta alle kahdessa tunnissa vuotuisen energiankulutuksemme määrän? Entä sen, että käyttövaiheessa täysin päästötön ja uusiutuva tuulivoima on viime vuosina ollut voimakkaimmin kasvava sähköntuotantomuoto maailmassa?

Uskomme Fortumilla entistä tehokkaampaan tulevaisuuden energiajärjestelmään, joka perustuu päästöttömiin ja uusiutuviin energianlähteisiin. Kutsumme tätä aurinkotaloudeksi, joka tarjoaa ratkaisun sekä resurssien tehokkaampaan käyttöön että päästöjen pienentämiseen.

Aurinko- ja tuulivoima sopivat loistavasti SuomiAreena-viikon avauspäivän teemoiksi. Porissa saatiin nauttia upeasta auringonpaisteesta. Älykotimme aurinkopaneelit tuottivatkin hyvin sähköä konttikodin energiantarpeeseen.

standiPäivän aikana kävimme useita mielenkiintoisia keskusteluita. Älykotiratkaisut herättivät paljon mielenkiintoa. SuomiAreena-vieraat innostuivat, haastoivat, oppivat ja opettivat. Älykodillamme ideoitiin myös tulevaisuuden energiaratkaisuja. Miltä kuulostaisi kierrätyskaveri, joka opastaisi jätteen hyötykäyttöön? Entä kädessä pidettävä tuulihyrrä, joka tuottaisi energiaa kännykän lataukseen? Enää ei akku loppuisi kesken Pokémonien jahtaamisen.

Tuulinen kesäpäivä innosti lapset ja lapsenmieliset askartelemaan tuulihyrriä. Värikkäät hyrrät pyörivät tuulessa tuottaen iloa ja ideoita. 

Mahtava maanantai! Nyt on SuomiAreena-viikko käynnistetty energisesti! Seuraa viikon kuulumisiamme täällä blogissa sekä Twitter-tilillämme @Fortum_Oyj.

tuulihyrratviestit

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s